Institut Ferran Tallada - documental (Barcelona)

La nostra presentació

Tallers Documentals

Hola! som la Malena, la Maham, el Christian, en Guillem, el Junior, la Maria, el Jie, el Gustavo, la Insaf, la Yuliana, en Frank, i el Ionut.

Estudiem a l’Institut Ferran Tallada, que es troba al carrer Gran Vista al barri del Carmel.

La Gran Vista que veiem des de les nostres aules és aquesta:

Per nosaltres és la primera vegada que fem l’optativa de cinema i estem en el projecte. D’entrada estem molt engrescats i tot ha començat bé, sembla interessant.

Hem parlat sobre cinema i tots estem d’acord que és un art, un entreteniment i ens permet evadir-nos de la realitat durant un temps. Algú ha dit una cosa que ens ha agradat:

Hay una metáfora, que nos enseña que podría pasar si actuaramos como los personajes de la película, serie o novelas.

Nosaltres treballarem els retrats dels avis, ja hem començat a investigar i estem descobrint avis sorprenents…

Salutacions i a reveure a tots els companys del  projecte!!

Tots nosaltres!!  alumnes de 3r d'ESO de l'Institut Ferran Tallada

 

Institut Ferran Tallada - documental (Barcelona)

Primer dia de rodatge

Tallers Documentals

Avui ha estat el primer dia de rodatge i hem entrevistat a la Josefa. Jo estava en la part de so aguantant el micròfon mentre la Josefa parlava i el meu company Joel estava comprovant que el so estigués bé amb els auriculars. Nosaltres hem tingut molts problemes perquè com hem gravat en un espai obert els cotxes i la gent que passaven per allí s’escoltaven, he hagut de moure’ m del meu lloc diverses vegades perquè el so dels cotxes i la gent s’escoltessin menys que el parlar de la Josefa. Ha estat una experiència agradable i molt reveladora, perquè he pogut fer el que els professionals fan cada vegada que fan una pel·lícula i també agradable perquè com jo no m’esforço en res... havia d’esforçar-me una mica per aguantar el micròfon perquè el nostre vídeo sortís bé. M’he sentit reconfortat sabent que estic treballant en equip, com amb el rugby (que és l’esport que practico).

Anderson Pessoa

 

Jo he estat a l'àudio amb els auriculars escoltant el que gravava el micròfon, si s’escoltava bé o malament. La veritat és que hi ha hagut bastants inconvenients pels sorolls, ja que gravàvem al costat de la carretera, i passaven molts cotxes, autobusos etc... és a dir hi havia molt soroll. La veritat ha estat bé, ja que era la primera vegada que participava en una cosa com aquesta. També el micròfon que utilitzàvem era molt sensible és a dir que s’escoltaven coses que parlava la gent des de l’altra punta.

Joel Iglesias Jimenez

 

Jo he hagut de fer d’entrevistadora. Primer li he demanat a la Josefa que es presentés a ella mateixa. Al principi li he fet preguntes curtes i ella només les contestava. Després d’una estona, li feia moltes preguntes del mateix tema, perquè la Josefa em fes respostes inclusives. Al principi estava molt nerviosa i quan ella contestava, se m’ escapava la veu i no la deixava contestar del tot. Però després quan li preguntava sobre un tema, ella em responia i li deixava que parlés (estava més tranquil·la).També li he ensenyat les fotos de les barraques que sortia a un llibre del Carmel ignorat i a una notícia que va sortir ahir mateix. Havia de fer-li preguntes com: si recordava els llocs que hi sortien, també va resultar que coneixia a una senyora que va lluitar molt per aconseguir les coses, també hi havia una foto on la Josefa va viure, era una casa que va construir la seva mare i que hi havia 3 habitacions i una cuina (allà hi vivien ella, en una habitació, i els seus pares en un altre). Semblava que la Josefa estigués recordant moltes coses i la veia molt contenta. Una cosa nova que sé d’ella és que el seu marit va morir de càncer. La història de la Josefa, trobo que ha sigut dura i interessant.He après com es munta la càmera mirant al Joel i al Jordan, i també he après com es fa el so mirant a l’Anderson.

Judith Samson

 

Yo he sido el cámara. Primero montamos la cámara y luego la hemos nivelado. Hemos puesto la cinta y el primer plano ha sido de la Josefa posando sin que ella se diera cuenta y encima de ella estaba el cartel que decía “club la petanca”. Luego empezamos a grabar en un plano medio para que nos explicara un poco como era su vida: su infancia, cuando llegó al Carmelo, cuando se fue a Marruecos, cuando conoció a su marido, etc... Después  hemos grabado un primer plano de ella. Hemos parado de grabar para poder cambiar la cámara de sitio y grabar un primer plano de ella viendo fotos. Por último un primer plano de las fotos que ella estaba viendo. Me ha gustado ser el cámara porque era la primera vez que grababa y he estado atento de que no entrara la percha en el plano.

Jordan Rojas

 

Hem entrevistat a la senyora Josefa. Jo he estat fent de script. Tenia en compte els “time code”. Sempre estic el costat de la càmera. Hem fet 5 plans de la Josefa (pla general, pla mig, primer pla, i el pla quan ella estava mirant les fotos amb la meva companyia).M’ha agradat fer de script, perquè estic atenta amb el temps de la duració del que estàvem gravant. M’ ha interessat molt la seva història, quan va anar a Marroc als 9 anys amb el seu tiet i va vindre aquí a Barcelona als 14 anys. Abans vivia a les barraques, etc.

Jeremias Almarez

Institut Ferran Tallada - documental (Barcelona)

Comencem el taller

Tallers Documentals

Hola, som el grup d’optativa del institut Ferran Tallada de 3r de la ESO, sabem alguna cosa del cinema. El Marc diu que a quart de primària van fer una pel·lícula de terror i van aprendre els plans. La Romina diu que fa fotos professionals a la seva germana però com diu el Joel tots hem anat al cine!

Del cine ens agrada la història de la pel·lícula i també com actuen els actors, ens agrada que també es vegi amb pantalla gran. I el so de les pel·lícules.

Ens agradaria aprendre a gravar i els moviments de la càmera. I  poder reballar en equip.

Estem contents de participar en aquest projecte i us anirem escrivint al bloc les novetats dels nostres treballs. 

Institut Ferran Tallada - documental (Barcelona)

Ens presentem

Tallers Documentals

Per fer la foto de presentació:

Primer vam pensar en diferents llocs de l’institut per fer-nos la foto i en la posició en la que podiem fer-la. Cadascú va fer la foto pensant amb un pla diferent i també si fer contrapicat, picat, els contrallums… I cada foto la vam fer amb una posició diferent. La persona que feia la foto havia de pensar en la distribució dels companys perquè tothom s’hi pogués veure, i en la posició que volia que estiguéssim.

Després de fer les fotos que cada company va fer, vam elegir la millor foto de totes. Una foto en la que hi hagués un pla i un paisatge bonic, i és clar, en la que tothom hi sortís bé.

Nosaltres som:

La Romina, la Soukaina, en Marc, en Jordan, en Joel, la Dariana, el Anderson, el Agustín, el Sebastian, la Jere i jo, la Judith.

 

Institut Ferran Tallada - documental (Barcelona)

valoració experiència cinema

Tallers Documentals

He apres moltes coses de tipus de plans, com es fa una pel·licula, com es grava el so,etc.

El que més m' ha agradat ha sigut la part del muntatge de la  pel·lícula i la part del video de la filmoteca perquè semblava un cinema.

De totes les coses que hem treballat, potser el que menys m'  ha agradat ha estat quan s' havia de fer el so i em va tocar aguantar la perxa, i al final em feia mal el braç, així que li vaig dir a la Cristina que ho fes ella.

El que més m' ha costat ha sigut concentrar-me en fer la pel·lícula. S' ha de dir que és una tasca dura ja que s' ha de gravar durant moltes hores, per després fer la tria de les imatges que s' editaran.

Els fragments rodats que m' han agradat han sigut la part dels ocells, perquè cantaven molt bonic; i és curiós veure un concurs de cant d' ocells. De fet, jo no tenia ni idea que això existia. 

La meva manera de valorar el cinema després d' aquesta experiència que he viscut ha canviat. Ara sé què és un pla o un contraplà. Treballar en equip ha estat enriquidor i per sobre de tot he descobert que darrere de la imatge que veiem hi ha molta feina.

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                         Nom:Mohamed

 

 

Institut Ferran Tallada - documental (Barcelona)

VALORACIÓ DE L'OPTATIVA DE CINEMA

Tallers Documentals

OPTATIVA CINEMA

AMB AQUESTA experiència cinematogràfica  HE APRÈS a nivell tècnic HA CONTROLAR UNA CàMARA i UNA PERXA DE SO.  M' hE RELACIONAT AMB GENT DEL BARRI, gent MOLT AGRADABLE QUE MAI HAVIA VIST.

M´AGRADAT especialment  CONTROLAR LA CàMARA I TOT L'EQUIP TÈCNIC, EN CANVI LA PART  DE BUSCAR PLANS NO M´AGRADAT  PERQUè éS MOLT llarga i entretinguda, i jo no sóc gaire pacient. 

Recordo com a moments agradables   ELS  PASsEigs  PEL BARRI i ELS BOCATeS  a QUè ens convidava  LA NúRIA al BAR LOS NOVELES. TAMBé recordo uns moments molt divertits  QUAN VAM GRABAR AL SENYOR ANTONIO AMB LA CàMARA.

ELS FRAGMENT QUE M´HA AGRADAT RODAR AMB ELS MEUS AMICS i LA MEVA PROFESsORA NúRIA, ERA QUAN VAM GRABAR ELS OCELLS CANTANT, QUAN VAM VEURE ELS NOIS RENTAR LES GàBIES DELS OCells. Era francament sorprenent la passió d' aquells homes envers els seus ocells i la dedicació que hi tenien.

GRàCIES  AQUESTA EXPERIèNCIA HE APRèS HA VALORAR EL CINEMA D´UNA ALTRA MANERA, M´HA AGRADAT TANT  QUE NO PUC DESCRIURA-LA AMB PARAULES,  PUC DIR QUE HA estat MOLT DIVERTITi emocionant. Tinc moltes ganes de veure el resultat final...

                                    

 

RICARDO RIVAS.

 

 

Pàgines