Institut Milà i Fontanals (Barcelona)

Els nostres Minuts Lumière

Obradoiros Programa anual

Des del mes de novembre i després de veure vistes Lumière, vam iniciar la documentació de possibles espais i oficis. Us mostrem els Minuts Lumière que hem decidit filmar amb càmera gran.

 

 

 

Aquests són els minuts Lumière que vam gravar en l’escola de la Massana. En els plans veiem gent treballant amb la pedra i el ferro. Vam decidir gravar en aquell lloc perquè es veia a tots treballant alhora i els alumnes del taller es veien molt concentrats en el que feien. El rodatge va anar molt bé perquè vam obtenir uns bons vídeos i ens va agradar molt gravar amb la càmera gran.La pràctica ‘’Minuts Lumière’’ ens ha anat bé encara que no ha sigut fàcil trobar accions que comencin i acabin. A més, ens ha costat una mica fer aquests plans amb la càmera gran perquè no havia lloc on posar el trípode i es movia molt sense trípode.

En el teatre Romea es veu com pujaven una pantalla rodona que resentava el sol. Aquesta idea ens va sorgir perquè vam preguntar a un dels treballadors i va dir que aixecarien aquesta pantalla rodona  i vam pensar que seria un acció interesant. Va anar bé, estavem una mica nerviosos perquè només teníem una oportunitat de gravar. Els minuts Lumière va ser una experiència molt bona perquè havíem de buscar una acció que comenci i acabi, per això ens va agradar molt aquesta pràctica.

Vam anar al restaurant Flax and Kale on feien sucs i menjar. Primer, vam gravar la gent fent els sucs naturals de fruites i de verdures . Després, vam gravar els cuiners preparant el dinar , eren uns quants a la cuina. Era la primera vegada que anàvem amb la càmera gran. Va ser bastant fàcil perquè ja havíem practicat com fer-la servir amb la Meritxell. La pràctica de ‘’Minuts Lumière’’ ha sigut una gran experiència, que ens ha donat l’oportunitat d’anar a una cuina d’un restaurant a gravar.

Escola de Bordils - 6è (Bordils)

DOCUMENTACIÓ MINUTS LUMIÈRE

Obradoiros Programa anual

COOPERATIVA  GIRONA FRUITS

El 17 de novembre, vam fer la primera visita a la cooperativa de pomes que hi ha a Bordils, hi vam anar per documentar-nos abans de gravar els minuts Lumière.

Vam observar, preguntar, filmar, pendre apunts..... per després a l'escola planificar bé el que filmarem per la nostra pràctica.

Tenim diferents espais i treballs per estudiar.

ETIQUETAR

Hem pensat  que començarem a gravar quan al fons del magatzem s’obri la porta vermella i passin un o més toros amb caixes. És bonic per què porten els llums encesos i hi ha la porta que s'aixeca. Durant el minut es veurà que les dones posen les pomes bé en plafons i les etiqueten,  també els homes que van agafant aquests plafons plens de pomes i els posen a les caixes. Potser es  veurà  alguna  persona  amb bata blanca que entra i surt del pla. Si tenim sort  es tornarà obrir la porta i passarà un altre toro. Paula i Anna

EMPAQUETAR

Començarem a gravar quan el toro porta les caixes de pomes i les deixa al costat del que volem gravar però sense tapar l'acció que ens interessa. Volem que es vegi  com passen toros pel costat i també com embalen caixes a darrera, per això farem una mica més obert per veure també la màquina d'etiquetar.  Pensem que durant un minut tindrem temps de veure les diferents accions: un toro deixant caixes, un altre passant pel costat, gent embalant caixes, altres empacant-les, la màquina que etiqueta…  Pol i Aina

CANALS D’AIGUA

Començarem a gravar quan hi hagi els canals d’aigua de més a prop  plens de pomes i un d'ells s’estigui buidant. En segon pla hi ha unes màquines amb uns cables i hauríem de començar a l’inici de l’acció, quan els cables estant al costat esquerra. Durant un minut poden passar palots per la cinta, també una altra màquina aixeca un palot i si tenim sort pot passar algun toro per darrera.

Podem trobar quatre accions: Pomes que esmouen dins l’aigua, cables en moviment, màquina que mou palot i toro o toros en últim terme. Anna i Paula

BUIDAR

Farem un pla obert, voldríem que passés un toro però que els palots no els deixi en un lloc que tapi l’acció que ens interessa. També volem que es vegi un palot amb pomes per saber què es el que es buida, per tant hem de començar a gravar quan agafa la penúltima caixa.. Començarem a gravar quan la màquina deixa el palot buit a la cinta, aixeca els braços i n’agafa un altre(el penúltim), buida les pomes d’un altre palot a la piscina d’aigua, aixeca el palol i el torna deixar a la cinta (ha passat un minut!).  Pol i Aina

 

Páxinas