Cinema en curs

Nou 'Diari dels tallers' / Nuevo 'Diario de los talleres' / Novo 'Diario dos obradoiros'

Amb l'inici de curs estrenem el 'Diari dels tallers'! 

En aquest espai s'hi poden seguir el dia a dia dels tallers de tots els centres participants, les pràctiques i els processos de creació dels films.

Podeu accedir a 'Diari dels tallers' a través d’aquest enllaç: http://diari.cinemaencurs.org/

....................................

¡Con el inicio de curso estrenamos el 'Diario de los talleres'!

En este espacio pueden seguirse el día a día de los talleres de los centros participantes, las prácticas y los procesos de creación de las películas.

Podéis acceder a 'Diario de los talleres' a través de este enlace: http://diari.cinemaencurs.org/

....................................

Co inicio de curso estreamos o 'Diario dos obradoiros'!

Neste novo espazo poden seguirse o día a día dos obradoiros dos centros participantes, as prácticas e os procesos de creación das películas.

Podedes acceder a 'Diario dos obradoiros' a través desta ligazón: http://diari.cinemaencurs.org/

 

  

Cinema en curs

Comença l'11a edició de Cinema en curs

Comencen els tallers de Cinema en curs 2015-2016!

A Catalunya hi participen: Escola Àngel Baixeras (Barcelona), Escola de Bordils (Bordils), Escola Els Xiprers (Barcelona),Escola La Immaculada (Vilassar de Dalt), Escola Fluvià (Barcelona), Escola La Popa (Castellcir), Escola Montserrat Solà (Mataró), Escola Rafael Alberti (Badalona), Escola Riera de Ribes (Sant Pere de Ribes), Institut Bellvitge (L’Hospitalet de Llobregat), Institut Castell d’Estela (Amer), Institut Castellet (Sant Vicenç de Castellet),Institut Joan d’Àustria (Barcelona), Institut La Ferreria (Montcada i Reixac), Institut La Sedeta (Barcelona), Institut Les Corts (Barcelona), Institut Milà i Fontanals (Barcelona), Institut Moisès Broggi (Barcelona), Institut Narcís Monturiol (Barcelona), Institut Pablo Ruiz Picasso (Barcelona), Institut Quatre Cantons (Barcelona).

A Galícia hi participen: CEIP A Rúa (Cangas).

A Madrid hi participen: Colegio Montserrat-Orcasitas (Madrid), IES Jimena Menéndez Pidal (Fuenlabrada).

A Argentina hi participen: Escuela Antártida Argentina (Córdoba), Escuela Cura Brochero (Córdoba).

A Xile hi participen: Colegio Leonardo da VinciColegio Saint GeorgeEscuela República de HaitíEscuela Unión Nacional ÁrabeLiceo Bicentenario Mary GrahamLiceo Confederación SuizaLiceo Comercial Diego PortalesLiceo Experimental Manuel de Salas.

Els tallers es poden seguir al web al llarg del curs!

Cinema en curs

Els regals dels AMANTS DE LA NIT AMERICANA

Durant el 10è aniversari de Cinema en curs els AMANTS DE LA NIT AMERICANA ens han fet increïbles regals cada mes.

Al juliol, entre d'altres rebem aquesta peça amb alumnes, exalumnes i docents celebrant els 10 anys. Les felicitats, la il·lusió, l’alegria, el treball en equip, els aprenentatges que es convoquen són compartits i són els que han fet possible construir junts el projecte.

Amb el 10è regal, a més a més, els Amants de la nit americana desvetllen la seva identitat. Són els mestres i professors que han construït i fet créixer Cinema en curs. Els mestres i professors que, amb els cineastes i els alumnes, fan que tot allò que sembla impossible sigui possible i es faci gran.

Gràcies. Felicitats. Compartides.

    

 

9è regalEls amants de la nit americana són inesgotables, també –o encara més– amb el final de curs!

Aquest regal és un increïble llibre d’artista amb 10 paraules, 10 il·lustracions, 10 colors i preciosos troquelats. 

I diuen “Posem en valor un PROJECTE de vida que fa SENTIR, crea CULTURA, fa EQUIP de persones, EMOCIONA, un crit a l’EDUCACIÓ des de la CREACIÓ, UNIVERSAL i amb PARAULA pròpia”.

    

 

8è regal. Començar la diada amb un nou regal dels Amants de la nit americana! Increïble!!! Mona de Sant Jordi amb logo i escala de l'Associació A Bao A Qu

 

7è regal. Celebrant 10 anys d'experiències molt i molt ben compartides.

 

6è regal. 'Els 400 cops' és un cant al cinema, l’amistat, la llibertat, la resistència... 

Quan fa 10 anys va néixer Cinema en curs, era impossible imaginar que trobaria tan bons còmplices amb qui compartir-ho. Aquesta vegada meravellosa il·lustració de Paula Bonet i emocionant text.

  

 

5è regal.  Aquesta vegada el poema ‘Aniversari’ de Wisława Szymborska amb una selecció de fotografies del fons fotogràfic de Fotografia en curs. Increïble! 

 

4t regal. Alegria renovada per cada regal dels Amants de la nit americana celebrant els 10 anys de Cinema en curs. Aquesta vegada un CINE NIC amb una pel·lícula especialment realitzada per l'ocasió.

         

 

3r regal. Un nou regal dels misteriosos Amants de la nit americana.

  

 

2n regal.  Rebem la segona targeta, i un kit per als rodatges... L'emoció ens desborda i voldríem agrair-ho al remitent anònim!

 

1r regal. L'equip que organitzem Cinema en curs no podem concentrar-nos...! A principis de setembre vam rebre una targeta i un ram de flors anònims felicitant-nos per la desena edició. 

  

 

Cinema en curs

Pel·lícules realitzades a Cinema en curs 2014-2015

Després d'un mes molt intens i emocionant de projeccions, ja podeu veure tots els films realitzats als tallers de Cinema en curs 2014-2015

Films realitzats als tallers de ficció de Catalunya. Enllaç

Films realitzats als tallers documentals de Catalunya. Enllaç

Films realitzats als tallers documentals de Madrid. Enllaç

Fims realitzats als tallers documentals de Galícia. Enllaç

Making of i peces de cloenda. Enllaç

Institut Quatre Cantons (Barcelona)

Estrena del film a l'institut

Obradoiros Documentais

Avui, darrer dia del curs, hi ha hagut una jornada de portes obertes al nostre institut, el Quatre Cantons.

Nosaltres, l'Óscar, en Joan, en Pau, l'Oriol i en Pol, hem presentat el film documental "Memòries d'una fàbrica".

Primer les famílies han visitat l'exposició que havíem muntat a través de la qual preteníem explicar tot el procés de la concepció del film, el rodatge i el muntatge. Després han pogut veure el nostre “making off”, i a continuació, hem projectat el documental. Tothom ens han donat l'enhorabona pel nostre treball!

Ha estat especialment emocionant que vingués la Carme, la senyora que va participar en la pel·lícula. Li va agradar moltíssim i va estar molt contenta de compartir les seves experiències de vida i el seu coneixement del passat del barri amb les famílies que van venir a veure el documental.

Després de dues projeccions, i quan ja estàvem a punt de marxar, va aparèixer en Ricard Casabayó, l'artista del qual vam fer un retrat al film. Amb ell vam passar una estona molt agradable i divertida. Li van encantar les nostres fotos de captures de plans per fer els muntatges. Tant, que les hi vam regalar.  Ens va felicitar molt efusivament i va remarcar la qualitat de la pel·lícula. També va voler que li signéssim el DVD, com si fóssim directors de cine importants!  

Va ser una jornada molt important per nosaltres. Ens vam sentir orgullosos de la feina que havíem fet!

 

 

 

Páxinas