Escola de Bordils - 6è (Bordils)

COOPERATIVA GIRONA FRUITS

Obradoiros Programa anual

Quan estàvem preparant els Minuts Lumière, vam anar dues vegades a la Cooperativa Girona Fruits que hi ha a Bordils, una per documentar-nos i l’altre per gravar.

Vam triar anar-hi perquè quan fèiem 4t dins el projecte de les pomeres hi vam fer una visita. Recordàvem una mica l’espai, el que hi feien  i vam pensar que seria bonic gravar algun minut i algun retrat de treballadors.

Els plans d’aquesta peça són els plans que vam filmar durant la primera visita.  Els vam  gravar amb la càmera reflex per això, el so no se sent molt bé. 

 

 

Institut Joan d'Àustria (Barcelona)

Rodatge a la fusteria

Obradoiros Programa anual

El nostre grup som sis alumnes que hem treballat l’ofici de fuster.

Vam sortir un matí a investigar pel nostre barri de la Verneda i després de visitar un parell de deixalleries vam descobrir una fusteria al carrer Pere IV. De seguida el senyor Eugeni, el fuster, va ser molt amable i ens va atendre super bé. Vàrem planificar tota la documentació (fotografies i vídeos) de l’espai, les eines, les màquines i el personatge. Tot seguit vam visionar tot el material i vàrem fer el guió amb l’ajuda d’en Lluís. Després de repassar algun visionat i els protocols de rodatge, càrrecs i de material vam distribuir els càrrecs entre tot el grup perquè tothom pogués fer de tot. Ens va costar molt concertar el dia de rodatge perquè havien operat de la mà al nostre fuster encara que finalment i després d’unes trucades telefòniques vam poder anar a filmar el dia que volíem. Un cop allà a la fusteria teníem l’Eugeni de baixa i amb la mà operada per això vam decidir centrar-nos el personatge i no tant en el funcionament de les eines i les màquines, ja que estava de baixa. Aquesta era una possibilitat que ja havíem pensat en la planificació. El vam fer parlar del seu ofici i de l’important que és fer una feina que t’agradi. Vam rodar algun pla conversant amb el seu amic fuster de la feina que haurien de fer quan tornés a treballar. Ens va atendre molt bé però tenia el temps just i en principi només es podia quedar dues hores. Un cop acabat el treball amb el personatge i els espais, quan ja s’havia d’anar l’Eugeni va tenir l’amabilitat de deixar-nos les claus de la fusteria i vam estar treballant al local i als exteriors durant dues hores més.

Vam fer una feina de grup molt bona. Una mica cansada. En algun moment hi va haver confrontació d’idees perquè volíem dirigir i fer de càmera més d’una vegada.