Institut Júlia Minguell - 1r d'ESO (Badalona)

Resposta a l'Institut Milà i Fontanals: Finestres de Badalona

Obradoiros Programa anual

Ja us vam dir que anàvem una mica endarrerits, però amb moltes ganes de posar-nos al dia!

Aquests són els nostres primers plans d'exploració.

Creiem que són una bona presentació del nostre entorn.

Esperem que us agradin!

Institut Júlia Minguell - 1r d'ESO (Badalona)

Comença el taller al nostre institut

Obradoiros Programa anual

Una presentació a aquestes alçades del curs?

Sí, perquè al nostre centre aquest curs ens hem organitzat d'una manera una mica diferent de la d'altres anys.

Durant el primer trimestre tot l'alumnat de primer de l'ESO hem fet activitats de cinema i hem rodat plans dels nostres espais. Així tothom ha pogut fer un tast de què podria ser això de fer Cinema en Curs. 

En acabar el trimestre, aquelles persones que volien continuar fent el taller, vam haver de fer una carta, escrita o filmada, on explicàvem perquè volíem fer aquest taller.

I aquí estem! Amb moltes ganes de recuperar el temps perdut!!

Institut Júlia Minguell - 1r d'ESO (Badalona)

Comentant els plans de l'Institut Milà i Fontanals

Obradoiros Programa anual

Els alumnes de 1r d'ESO del Júlia Minguell hem vist els plans d'exploració dels espais quotidians de l'Institut Milà i Fontanals i volem felicitar-vos per la vostra feina. Hem vist moltes coses que ens han agradat.Així, del pla de l'Amine ens ha agradat la idea de començar a parlar quan es veia tot fosc, en canvi, del de la Fatima ens ha agradat la llum que es reflexa als edificis. La Dafna és de les que ha escollit gravar de nit, i això ens ha cridat l'atenció perquè molts pocs de nosaltres hem pensat en aquesta idea. El contrast de les llums ens sembla molt interessant.

Del pla de Jakaria ens ha agradat la idea del metro i de gravar a les altres persones ens sembla que té un aire com misteriós. Del pla de la Mariana ens a agradat el fet de que hagi gravat als seus companys entrant a l'institut, com en d'altres filmacions, ens sembla una decisió que mostra una cosa bastant personal. La Nadia ha escollit gravar i que es vegi el marc de la finestra i ens a sorprès aquesta decisió de no apropar més la càmera i mostrar també part de l'espai interior. Del pla de l'Usman ens ha agradat com ressalten els colors quan dóna la llum del sol. Ha fet una bona tria del dia en el qual filmar. El Wiliam a gravat una part de l'avió que ens ha semblat molt curiós i ens ha agradat, de fet ens ha impressionat la seva opció i hem discutit bastant de com ho ha pogut fer possible.

El Zihad ha escollit gravar en un altre idioma i posar els subtítols i això ens ha semblat molt original per fer front a una dificultat amb l'idioma.

Del pla del Haider ens ha agradat que amb la càmera persegueixi a les dos persones que caminaven i passar de la llum de la perruqueria a la foscor del carrer.

Tot i que alguns plans són bastant semblants entre sí, hem vist que cadascú ha mostrat alguna cosa a la seva manera, amb la seva particular mirada i per això volem encoratjar-vos a continuar progressant en la vostra dimensió com a cineastes.

Amine

Està molt bén fet, la càmera no es mou.Ens ha agradat la idea de filmar al metro.Trobem molt bona idea que no surti la imatge nítida del tot.Ens han agradat els reflexes que es veuen.

Fatima

Ens ha agradat la diferent varietat de llum. Els edificis surten blavosos i el cel esgrogueït.Ens han semblant interessants els edificis antics.Ens ha agradat com parla, la veu que té.Ens ha agradat la idea de filmar el cel.Ens ha agradat que mostri un lloc molt personal.

Dafna

Ens ha agradat la foscor i alhora la llum que surt de les finestres, també la veu en off i el so.Ens ha agradat la llum.Ens ha agradat la idea de filmar de nit.

Jakaria.

Ens ha paregut molt bé, està molt ben gravat i ha quedat bé.Ens ha agradat quan han passat totes les llums.Ens ha agradat quan surt la gent.Ens ha semblat una mica misteriós.Trobem que és un vídeo imaginatiu.Ens ha agradat que continués gravant per mostrar la parada on anava a parar.Ens ha agradat el moviment del metro.Ens ha agradat la idea del metro i de gravar a d'altres persones.

Mariana

Ens ha agradat la llum natural.Ens ha agradat la decisió de filmar la entrada.Pensem que l'entrada dels nens ha quedat molt bé.Ens ha agradat que mostri als companys.

Nadia

Ens ha agradat el rerefons.Ens ha agradat el fet de filmar des de dins i que es vegi la finestra.Ens ha agradat que hi hagi música.Ens ha agradat que es vegi la finestra.

Usman

Pensem que mostra els colors de manera molt bonica.Ens ha agradat la quantitat de llum que hi ha i com queden els colors sota un cel tan blau.Ens ha agradat que hagi triat un dia tan clar.

Wiliam

Ens ha agradat l'efecte de la càmera.Molt diferent a la resta.Ens ha agradat el que es veu més enllà de l'avió

Zihad

Ens ha agradat que fes servir l'efecte de posar subtítols.Ens ha agradat la decisió de filmar amb poca llum.Ens ha semblat valent el fet de parlar en altra llengua i fer servir subtítols.Ens ha agradat el efecte que fa la llum de les finestres.

Haider

Ens ha agradat el moviment de càmera en la panoràmica i la decisió de filmar a la nit, la perruqueria i les persones.Ens ha agradat molt el moviment panoràmic.Ens ha agradat el contrast entre la llum de dins i la foscor de fora.