Institut Castellet - 4t d'ESO (Sant Vicenç de Castellet)

Plans filmats de presentació

Obradoiros Programa anual

El primer dia que en Daniel va venir a l'institut, ens vam presentar amb uns plans que cada una de nosaltres havíem filmat. Aquests plans mostren una part de nosaltres, un espai que ens agrada, el lloc on practiquem un hobby, llocs on anem habitualment, un espai que ens porta records...

Vam mostrar aquest plans al Daniel i li vam explicar per què els havíem filmat i quin significat tenien per a nosaltres. En Daniel ens va comentar què li semblaven els plans i ens va donar petits consells per aprendre a explorar millor els espais.

També ens va explicar el què faríem durant tot el curs en el taller de Cinema en curs. Ens va comentar que el curs està dividit en tres parts.

D’ara fins al Nadal:

  • Exploració i descoberta del l’entorn

  • Els Minuts Lumière

Després de Nadal (segon trimestre):

  • Primeres seqüències de ficció

  • Plans d’exploració.

Tercer trimestre:

  • El film final

Esperem que aquest plans de presentació també us serveixin a vosaltres per conèixer-nos una mica més.

Fins a la propera<

Institut Castellet - 4t d'ESO (Sant Vicenç de Castellet)

Escoles i instituts que fan cinema en curs

Obradoiros Programa anual

Hola,

Per tal de conèixer una mica millor la dimensió geogràfica dels tallers de “cinema en curs” hem buscat totes les escoles i instituts que participen en la 10a edició i les hem localitzat en el google maps.

Ara ja podeu buscar el vostre centre!!

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=z5v2yqhyl0iM.kvOdvidrOTrY

 

 

 

 

Institut Castellet - 4t d'ESO (Sant Vicenç de Castellet)

Ens presentem

Obradoiros Programa anual

Hola!, som les alumnes de l’itinerari humanístic de 4rt d’ESO de l’Institut Castellet, i aquest any realitzarem el taller de "cinema en curs". L’Institut Castellet està situat a Sant Vicenç de Castellet, a la Catalunya central, a 40 km de Barcelona.

Hem escollit fer "cinema en curs" perquè, d’una manera o una altra, totes ens interessem per la creació artística. Aquest any ens fa una il·lusió especial perquè formarem part del desè aniversari d’aquest projecte.

Ens ha cridat l’atenció  el fet que hi participin tants centres. Que també es faci a Madrid i a Galícia, però sobre tot, que es realitzi a Argentina i Xile.

Al llarg d’aquest taller esperem aprendre moltes coses i viure l’experiència de realitzar una pel·lícula.

Us desitgem que tingueu un bon curs!

 

Institut Castellet - 4t d'ESO (Sant Vicenç de Castellet)

Presentació de 'Res no s'atura'

Obradoiros Programa anual

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Institut Castellet presentem 'Res no s'atura' a la Filmoteca de Catalunya. Els alumnes de 6è de l'Escola Els Xiprers ens plantegen comentaris i preguntes.

El film es pot veure en el següent apartat. 

Institut Castellet - 4t d'ESO (Sant Vicenç de Castellet)

Presentació dels Minuts Lumière a l'institut

Obradoiros Programa anual

Al nostre institut aquest curs hem iniciat un projecte que es diu “La Moguda dels Divendres”. És un acte que realitzem a la biblioteca del nostre institut tot sovint, i que té com a objectiu presentar i compartir amb tot l'institut treballs realitzats pels alumnes: cantem i toquem les cançons que s'han treballat des de l'àrea de música o l'optativa de guitarres, ens arribem a fer preguntes de caire filosòfic a partir de fotografies realitzades pels alumnes de batxillerat, i és clar, també presentem els treballs que hem fet al taller de cinema en curs.

Aquesta setmana hi hem anat a presentar els nostres Minuts Lumière. Primer es projectava el minut d'una l'alumna i seguidament l'autora feia una explicació per tal que els companys que havien vingut a veure la presentació entenguessin millor què volia dir fer un Minut Lumière. L'autora del minut explicava com s'havia gravat, de què tractava, quines dificultats havia tingut el rodatge, la transformació del pla i per últim les companyes que formaven el seu equip de rodatge. A més a més, cada alumna explicava una característica o norma dels minuts Lumière.

 

Magda Chaves

 

Institut Castellet - 4t d'ESO (Sant Vicenç de Castellet)

Presentació INS Castellet

Obradoiros Programa anual

Hola amics i amigues!

Sóm l'INS Castellet i aquest any endeguem una nova i apassionant entrega del taller de Cinema en Curs. Aquí us presentem una foto de grup perque ens poguem començar a conéixer. Sóm la Desirée, la Magda, la Xènia, la Daniela, la Míriam, la Laura i la Itziar. A la part inferior i també d'esquerra a dreta, tenim a la Judit, la Paula, la Jessica, l'Anna i la Rania.

En l'apartat metodològic, us comentarem que estem ben immersos al projecte "DeProp" i estem començant a realitzar els muntatges, després d'uns dies de visionar moltes seqüències, tant fetes per nosaltres com per altres instituts. Estem molt entusiasmats i entusiasmades amb aquesta primera aproximació que ens brinda el grup The Berlinist. A nosaltres ens toca posar imatges a la cançó "Landscapes".

Us volem enviar una forta abraçada a tots els membres de la comunitat de Cinema en Curs.

 

INS Castellet

Institut Castellet - 4t d'ESO (Sant Vicenç de Castellet)

Presentació de l'Institut Castellet

Obradoiros Programa anual

Som un grup d’alumnes de l’Institut Castellet que es troba situat a la comarca del Sud del Bages, molt a prop de la muntanya de Montserrat amb molt bones vistes!!!   Som 22 alumnes: 20 noies i 2 nois.

Som alumnes de 4t d’ESO i cursem l’itinerari Humanístic. Al nostre centre ja és el 4t any que participem en el projecte de Cinema en curs.

Tenim moltes ganes d’experimentar en el camp de la fotografia i del cinema; alguns de nosaltres voldríem  cursar el batxillerat Humanístico-Artístic.

Ens agradaria que al llarg de les diferents pràctiques poguéssim tenir més sensibilitat artística, tant per reconèixer les qualitats d’una bona fotografia, com per poder rodar bons plans, dominar el maneig d’una càmera. Tenim molta curiositat per veure com es fa el cinema.

De moment, ja hem disfrutat fent els nostres retrats. Hem descobert que tothom pot participar d’una determinada bellesa. Ens ha agradat també descobrir que retratar és una manera d’apropar-te a una altra persona i de conèixer-la més bé.

Esperem que poguem intercanviar experiències molt aviat! Bon inici de curs!!!!