Coñecendo as ferramentas

SES Vallbona (Vallbona d'Anoia)

Presentació de l'equip

Obradoiros Documentais

El divendres 6 de febrer la sessió amb el Pau va ser divertida i diferent. Vam aprendre a utilitzar la càmera de gravar professional amb els seus complements.Primer vam fixar el trípode i ens vam assegurar que estigués ben subjectada.Tot seguit vam regular l'iris, equilibrar els blancs(podia ser en mode auto o manual), endollar el micro a l'imput 2 i comprovar que el micròfon de la càmera estigués desconnectat, estudiar l'obertura del diafragma per l'entrada i sortida de llum i posar el protector anomenat zeppelin per no distorsionar el so de l'exterior.Després vam fer la primera prova de gravació amb repartiments de càrrecs:-Director-Càmera-Ajudant de càmera-Encarregat de so-Actors

Per començar a gravar una escena, necessitem silenci, ordre i estar preparats en tot moment!Abans de gravar el director i el càmera decideixen quin és el pla i el punt de vista més adequat per gravar. Tot seguit l'ajudant prepara el trípode, col·loca la càmera i comprova que tothom estigui al seu lloc i preparat. Quan comencem a gravar deixem 5 segons de marge per si hi ha alguna distorsió. En cas que el micròfon surti al pla diem "BOOM" com a paraula clau, i el desplacem.Si l'escena surt malament la tornem a gravar, posant la mà per diferenciar les preses.

 

IES Val do Asma (Chantada)

Explorando as ferramentas de traballo.

Dia 1 de decembro. Empezamos o noso obradoiro con Jaione Camborda. Moitos nervios, estivemos todo día e non nos chegou a nada. Canto nos queda por facer!!!!

 

Preparándonos para a práctica!!!.

 

Aprendendo a montar o trípode

 

Preparados, listos, xa : Gravando ó zapateiro.

Escola de Bordils- Documental (Bordils)

Instruccions per muntar un trípode (3r i 4t)

Obradoiros Documentais

1.- Treure eltrípode de la funda a poc a poc.

2.- Obrir les potes i fixar-les amb la rodeta del mig.

3.- Un dels companys que aguanti el trípode a l’aire i l’altre que obri la pinça, estiri la pota fins que li vagi bé i fixi la pinça (però que quedi a la nostre mida).

4.- A continuació mirem la bombolla que hi ha a dalt del trípode per veure si esta recte i equilibrat (nivell).

5.-Si ja has comprovat que estigui recte en el centre, ja pots continuar.

6.- Posar la càmera a la pinça i cargola-la ben forta que no se caigui (normalment totes les càmeres tenen un forat a sota on s´ha de cargolar la càmera).

7.- Quan acabis desmunta’l al revés.

8.- Fer tots els passos amb molt de compte i a poc a poc.

Escola de Bordils - Experiències Cinema en curs (Bordils)

INSTRUCCIONS PER MUNTAR UN TRÍPODE:

1.- Treure  el  trípode  de  la funda a poc a poc.

2.- Obrir les potes i fixar-les amb la rodeta del mig.

3.- Un dels companys que aguanti el trípode a l’aire i l’altre que obri la pinça, estiri la pota fins que li vagi bé i fixi la pinça (però que quedi a la nostre mida).

4.- A continuació mirem la bombolla que hi ha a dalt del trípode per veure si esta recte i equilibrat (nivell).

5.-Si ja has comprovat que estigui recte en el centre, ja pots continuar.

6.- Posar la càmera a la pinça i cargola-la ben forta que no se caigui (normalment totes les càmeres tenen un forat a sota on s´ha de cargolar la càmera).

7.- Quan acabis desmunta’l al revés.

8.- Fer tots els passos amb molt de compte i a poc a poc. 

         (Text elaborat i revisat per alumnes de 3r i 4t segons el seu nivell de desenvolupament. Fotografies fetes per alumnes de 3r i 4t)

 

Institut Ferran Tallada - documental (Barcelona)

Comencem el taller

Obradoiros Documentais

Hola, som el grup d’optativa del institut Ferran Tallada de 3r de la ESO, sabem alguna cosa del cinema. El Marc diu que a quart de primària van fer una pel·lícula de terror i van aprendre els plans. La Romina diu que fa fotos professionals a la seva germana però com diu el Joel tots hem anat al cine!

Del cine ens agrada la història de la pel·lícula i també com actuen els actors, ens agrada que també es vegi amb pantalla gran. I el so de les pel·lícules.

Ens agradaria aprendre a gravar i els moviments de la càmera. I  poder reballar en equip.

Estem contents de participar en aquest projecte i us anirem escrivint al bloc les novetats dels nostres treballs. 

Colegio Saint George (Vitacura, Santiago)

LA CÁMARA Y LOS OFICIOS

Obradoiros Documentais

Hoy hemos conocido la cámara y el sonido en profundidad además de tomar una dura decisión: teníamos que ponernos de acuerdo en el oficio que va a protagonizar nuestra película. Ha sido difícil porque nos han gustado todos pero el luthier que visitamos la semana pasada ha ganado con diferencia!

 

 

Escola Sadako (Barcelona)

Primeres sessions a l'Escola Sadako amb els professionals de Cinema en Curs

Obradoiros Modulares

El projecte de cinema en curs comença a 6è de l'Escola Sadako amb una interessant conversa. Parlem de les nostres preferències en el món del cinema, de les emocions que es treballen, dels professionals que intervenen en la producció d'una pel.lícula, etc. Comencem a introduir vocabulari relacionat amb el projecte i planifiquem les accions que durem a terme els propers dies.

Les tasques més immediates són:

  • Escollir la temàtica del curt per a cada classe.
  • Pensar i documentar espais adequats al curt.

Per tant, haurem de fer moltes xerrades per arribar a decisions per consens, i sortirem a fer fotografies dels espais que hem escollit.

Institut Joan Boscà (Barcelona)

Guió invers

Obradoiros Modulares

El guió invers

La nostra primera experiència amb el cinema va arribar de la mà de la música, amb el Festival De Prop de la Pedrera. En aquest certamen, cada any, es realitza una creació audiovisual amb la música d’un grup o cantant. Els plans, aportats per tots els alumnes de cinema en curs i per ex-alumnes, de caire abstracte, i seguint uns certs paràmetres, acompanyen músiques diverses.

En la darrera edició, l'octubre de l'any passat,  amb The Berlinist, vam encetar aquest camí, aquest any, d'una manera una mica diferent, el continuem.

Per practicar paràmetres fotogràfics hem fet diverses pràctiques que podeu veure al nostre bloc de fotografia en curs. Per practicar paràmetres més cinematogràfics com tipus de plànols, muntatge, guió i altres, hem fet una pràctica que a continuació us expliquem.

Hem triat dos vídeos, un amb la música de The New Raemon ( Lo bello y la bestia- precisament treballada en cinema en curs el darrer any) i l’altre de Pau Vallvé.

Hem fet el guió a l’inversa. És a dir, hem intentat esbrinar quins plans, seqüències, talls, moviments de càmera i muntatge s’amaguen darrera les imatges i acompanyen la música. Ens hem dividit la filmació i després hem fet una posada en comú.

The New Raemon: Lo bello y lo bestia

http://b.vimeocdn.com/ts/157/181/157181601_640.jpg

LLETRA

Cualquier día de estos me voy a alzar .. y voy a reventar ..La herida existencial .. muy a mi pesar, la conciencia animal,mi propia destrucción, la contradicción .. vieja colisión.Prosigo mi campaña sin olvidar que es eventual.Exprimo este talento hasta desangrar a mi comunidad.Me llevo por delante al personal que aun está por llegar ..Continua evasión de la realidad transformada en canción,la de un hombre de paja que ahuyentará nuestra argumentación.Cualquier día de estos me voy a alzar .. y voy a reventar !!Y voy a reventar !!Y voy a reventar !!Lo bello y lo bestia de vivir produce un gran estruendo al salir,la espina orgullosa al escribir me aprieta la corona, no es así ..No es así ..No es así ..

http://www.youtube.com/watch?v=xjPo3Iz1_co

Pau Vallvé: Protagonistes

http://i1.ytimg.com/vi/7Ru9hvRAirY/maxresdefault.jpg

LLETRA

Protagonistescadascú en el seu móni a la vegadaextres del món dels demés.Tots entrecreuant-nos...Milers de vides,de centres de gravetat.Milions de rastres,infinits plans de futur.

http://b.vimeocdn.com/ts/126/977/126977782_640.jpg

https://www.youtube.com/watch?v=7Ru9hvRAirY&list=PLIwK8cfQ6acVmm445Ii2pi...

http://www.pauvallve.com/catala/

 

 

Escola Rafael Alberti (Badalona)

Tenim moltes visites

Obradoiros Programa anual

Avui hem rebut moltes visites.

Ha vingut la Nely, acompanyada de la Laia d'A Bao A Qu i d'uns visitants de la Fundació Espavila.

Aquesta visita és deu a que el nostre projecte "cinema en curs" és un dels quatre guanyadors de la 2ª edició de les Beques Educar Fomentant l'Esforç al 2013.

La Fundació Espavila, que convoca aquestes beques, ha considerat que "Cinema en curs" és un projecte innovador dirigit a infants i joves en l'àmbit educatiu i lúdic, que promou la cultura de l'esforç, inculcant valors fonamentals com: treball, responsabilitat, sinceritat, optimisme, respecte...

 

La Nely ens ha presentat l'equip de rodatge: la càmera, el trípode, el micro, el zepelín, la perxa, els auriculars...

Hem vist com funciona la càmera, com es col·loca la bateria i la cinta, quins ajustos hem de fer abans de començar a gravar.

Hem muntat l'equip de so i hem fet algunes proves sobre com funciona, on l'hem d'enfocar, com l'hem de cuidar...

Subscribirse a RSS - Coñecendo as ferramentas