Institut Picasso (Barcelona)

Preparació del curtmetratge

Talleres Documentales

Hola! 

Havíem escollit el fuster per fer la nostra pel·lícula, però al final el fuster ens va dir que no podia, perquè treballava fora de la ciutat molt de temps, i divendres passat vam anar a un hort.Vam escollir l'hort per fer la pel·lícula, vam anar a l'hort per demanar-los permís per fer fotos i demanar-li al cap que si ens deixava fer la pel·lícula. Quan vam arribar vam fer unes quantes fotos del terreny, dels treballadors, de les verdures. Llavors el cap no estava per demanar-li permís per fer el curtmetratge, i després vam parlar amb el seu fill i ens va dir que el seu pare estava malalt, llavors el Antonio, el nostre profe de cinema, ens va dir que el trucaria per demanar-li permís. 

Al final ens va dir que si que podíem fer el curtmetratge de l'hort. 

En aquests dies prepararem el guió i els plans. A la propera setmana anirem a gravar el curtmetratge.Els propers dies us mostrarem les fotos de l'hort.

Fins aviat!

Institut Picasso (Barcelona)

Fotografies dels oficis

Talleres Documentales

Hola.

Fa dues setmanes vam començar "El cinema en curs". El primer dia va venir el professor de cine, l'Antonio. Ens va mostrar uns curt-metratges sobre oficis manuals. Després de això ens va dir que havíem de fer un curt sobre el mateix tema: un retrat d'ofici.

Vam escollir diferents oficis per anar-hi. Després d'una setmana vam anar a fer fotografíes als oficis que havíem pensat, que eren: Ferreteria,  Taller mecánic, Sastre, Fusteria i uns horts una mica especials.

Quan hem anat a aquests llocs varem fer fotos, varem veure com treballaven, com eren els instruments que utilitzaven, l'espai com era, la il·luminació, el personatge com atenia als clients, etc...

Os mostrarem unas fotografies.

 

Institut Picasso (Barcelona)

El primer dia

Talleres Documentales

Hola

Som els alumnes de l'institut de l'IES Pablo Ruiz Picasso de 4t ESO.

Farem una pel·licula de treballs de la gent que son manuals o retrats d'ofici.

A mida que tinguem imatges i material fet les mostrarem al blog una vegada a la setmana.

Hem tingut una xerrada amb l'Antonio, que és el professor de cinema,  que ens ha explicat i ensenyat curtmetratges de treballs que la gent feia fa molt de temps.

També amb els nostres professors hem fet treballs de veure una pel·lícula dels  Germans Lumière.  Hem fet el Taumatró (és un joc que crea imatges en moviment ). També hem fet l'exposició de les fotografies  d'oficis antics. A més a més hem estudiat l'enquadrament i l'angulació dels plans.

Aquesta setmana farem les fotos dels oficis del barri per triar l'ofici que retratarem.

ADEU, fins la setmana que vé.

Institut Picasso (Barcelona)

PLANS FINALS

Talleres Documentales

Hola a tots i totes

 

La setmana passada vam anar a gravar els últims plans a la sabateria.  Vam fer grups,  uns anaven a fer-li la entrevista i a gravar al sabater, i  altres estaven esperant fora  plantejant-ho tot.

Alguns plans ens vam costar, perquè eren els plans finals i ens costava, però al final vam  acabar tots molt feliços.

 

Vam estar contents perquè hem fet un bon treball i vam acabar molt bé.

 

Institut Picasso (Barcelona)

El final

Talleres Documentales

Hola, bona tarda!

Som l’institut Picasso. Aquesta setmana estem acabant de muntar el curt.

Ens surten moltes idees, podem muntar-lo bé i fer un bon treball. Dilluns dia 31 hem quedat per editar i acabar el curtmetratge.

Ens fa molta llàstima deixar aquesta activitat perquè ens ha ajudat a tenir una mica més d’experiència, idees de què és el curtmetratge, hem aprés coses noves, com utilitzar una càmera, el rodatge, el micro de la càmera, que són dos, i cada un és diferent, depèn del rodatge que facis...

La veritat és que ens ha agradat tot el que hem aprés i hem fet amb l’ajut del Pablo, li donem les gràcies per la ajuda que ens ha donat

 

GRÀCIES Pablo.

Esperem que us agradi el treball que hem fet en aquest trimestre.

Páginas