Institut Fort Pius (Barcelona)

Pràctica sobre la cambra fosca

Talleres Documentales

Dijous dia 13 de febrer vam realitzar la pràctica sobre la cambra fosca. Vam convertir la nostra classe  en una gran cambra fotogràfica amb nosaltres a dins.

 Vam agafar cartrons, cinta adhesiva i enganxant-ho a la finestra, vam aconseguir enfosquir totalment la classe.

Una vegada fet això, en Jordi va fer un forat amb un llapis ben afilat i li va donar voltes perquè quedés ben rodó. Això ens va servir d’estenop.

A l’altra banda de la classe varem posar un paper blanc, que aguantàvem nosaltres, on, mica en mica, es projectava la imatge invertida de allò que hi havia a fora, és a dir, els edificis penjaven del sostre i el cel era a la part de sota.

Tot això ho vam fer amb 2 grups. Malauradament nosaltres no vam fer fotos del procés, però la Carla si que en va fer i ens agradaria molt veure-les al bloc, ja que ens ha semblat una manera molt pràctica d’entendre el procés fotogràfic.

El profe ens ha dit que si haguéssim emulsionat el paper blanc podrien haver fet una foto i ens ha explicat que és una cianotipia i altres tècniques d’emulsió fotogràfica.

Ara en posem uns exemples:

 

Institut Fort Pius (Barcelona)

Presentació

Talleres Documentales

Hola, som l’aula oberta de l’institut Fort Pius, on hi ha alumnes de tercer i quart de la ESO. Generalment som bona gent, però de vegades perdem els papers  molt fàcilment, ja que hi ha moltes personalitats barrejades, tot  i que no generem molts conflictes entre nosaltres.

Hi ha molts alumnes de diferentes nacionalitats, aixó fa que siguem una classe molt particular de l’institut.

Aquests som nosaltres:

 

Hola em dic Werner , tinc 17 anys, sóc de la generacio del 95. M’agraden tots els vehicles  tipus de velocitat,  m’encanta anar amb la moto i estar amb els amics.

 Sóc una mica cabra i no m’importa fer-ho si em diverteixo. Quasi tots els dies estic bastant “happy”  intento ser optimista i ajudar als meus amics en tot , casi sempre sóc  al carrer.

 

El meu nom es Jessi Fernández, sóc del 96 i tinc 16 anys, sóc de Barcelona.

Sóc una persona simpàtica, alegre i amiga dels meus amics, però quan m’emprenyo les parets tremolen, així que tinc  una mica de mal geni i em considero una persona impacient.

M’agradaria fer mes coses de les que em puc permetre, m’agrada patinar, jugar al futbol i passar-m’ho genial .

No m’agrada estudiar però si que m’agrada apendre, el que m’agradaria en un futur es poder entrar als cos dels mossos d’esquadra i tenir a la meva gent al costat.

 

Sóc  Mariana, tinc  14 anys. He vingut de Bolivia,Santa Cruz, però visc a Catalunya. Visc amb el meu pare i mare. M’ agrada molt la musica i no podria viure sense ella . Al principi sóc molt callada per que m’agrada observar com es la persona però després sóc molt amigable.

 

Hola em dic Guillem tinc 15 anys,em considero bon company de classe i bastant rialler.

Les meves aficions son anar sol per Barcelona i conèixer racons que no ho he pogut veure  abans, també anar a fer footing cada dijous per la part alta de Barcelona, etc.

Espero que aquet 2013 sigui molt millor que altres anys, que pugui treure l’ESO i buscar cicle formatiu pel curs vinent .

Espero que aquest projecte sigui tant fantàstic com l’anterior.

 

Hola jo em dic Chang i sóc de la Xina. Tinc 17 anys i estic a quart d’ESO. M’agrada molt jugar amb l’ordinador , dibuixar manga i passejar amb els amics. Espero apendre molt amb aquest  taller ja que la fotografia m’ajudarà a dibuixar millor.

 

Hola, em dic Zihao, sóc de la Xina i tinc 16 anys. Tinc un caràcter obert, m’agrada parlar i jugar amb l’ordinador.

 

Hola em dic Andres , tinc 16 anys i sóc d’Equador . M’agrada la música, sobretot la salsa i sortir de festa.

 

Hola, em dic Abril Verdoljak  Damonte i tinc 17 anys, vaig néixer a Buenos Aires, Argentina. Estic cursant 4ª d´ESO. Hem considero una persona amable, simpàtica, nerviosa i molt amiga dels meus amics, i perdo la paciència molt ràpidament. M’agrada escriure reflexions en una llibreta i quan sigui més gran vull veure si tot el que pensava en aquesta edat, ha canviat.

 

Em dic Jordi i sóc de Barcelona, vaig néixer el 16 d’octubre del 1996. Em defineixo com una persona molt alegre, però de vegades em surt el mal geni, tinc una personalitat molt forta. M’agrada anar de festa i desfasar-me.

 

Em dic Gonzalo Maffiotto i tinc 16 anys i he nascut a l’Uruguay al 96.

Em considero una persona activa, m’agrada el basquet  i tinc una germana de 19 anys.

Visc a Barcelona.

 

Em dic Loubna tinc 16 anys  y soc de origen marroqui.

M’agrada l’esport ,sobretot el bàsquet , escoltar als meus amics i riure molt. Sóc un nervi, no paro quieta , tinc el caràcter molt fort.

 

Hola, em dic Sergi Farro i visc a Barcelona. Tinc 15 anys i vaig a 4t de la ESO a l’institut Fort Pius.

A més de l’institut, m’agrada molt jugar a futbol i sortir amb els meus amics.