Institut Barcelona-Congrés (Barcelona)

Estrena 'Alfonsita. La corsetera'

Talleres Documentales

Alfonsita. La corsetera

Aquesta és la presentació de la nostre pel·lícula:

Som els alumnes de 3r D de l’institut Barcelona Congrés.Durant el segon trimestre del curs hem realitzat un taller de cinema en el que hem fet un retrat d’un ofici, concretament el de cotillaire, un ofici que ve d’antic i que la Sra. Alfonsita encara practica a la seva botiga de Virrei Amat.Durant les setmanes que va durar el taller vam fer activitats a l’aula, al carrer i també a la botiga .El nostre mestre de taller, en Lluis, ens va ensenyar a muntar la càmera, a gravar i a entendre com funcionava el so i el contrast. Les primeres pràctiques les vam fer al pati de l’escola, sense cinta. També vam mirar molts curts d’oficis per prendre idees. Vam fer grups de treball per investigar quins eren els oficis que teníem pel barri i vam anar a visitar-los per veure si els podíem fotografiar i entrevistar. Alguns ens van dir que si i altres que no.Vam explicar a classe el treball de cadascun de nosaltres i vam triar 3 llocs: La pastisseria Lloveras, La corseteria Alfonsita i la cuinera d’ O’ novo Pazo . En sortir de l’escola vam anar a aquests llocs per demanar-los quin dia podíem anar a fer les fotos. El dia que ens van dir vam anar i després les vam mirar a la classe. Vam triar la Alfonsita.Ens vàrem informar sobre l’ofici de cotillaire i vam escriure una entrevista que ens permetés conèixer millor la seva professió i a ella com a persona. Durant l’entrevista vam aprofitar per demanar-li si la podíem gravar i ens va dir que sí.Ens va explicar que ella va començar en una altra banda del barri. Per aquest motiu, vam pensar que estaria bé reflectir l’evolució del barri en el temps. Per documentar-ho vàrem buscar fotos antigues i vam sortir a visitar aquest lloc per veure com estaven ara. Alguns estaven iguals, i altres, molt canviats.Posteriorment a tota aquesta feina, vam estar un dia pensant com hauria de ser el guió del documental. Ens va costar una mica posar-nos d’acord, però al final ho vam aconseguir.Un cop fet tot aquest treball ens vam posar en acció. Durant quatre dies vam estar fent gravacions pel barri i a la botiga i en acabar, tres dies més per fer el muntatge.El resultat és el que heu vist. Esperem que us hagi agradat.Volem des d’aquí agrair a la Sra. Alfonsita tot el temps que ens va dedicar. Sense la seva amabilitat aquest documental no hagués estat possible. Així mateix també volem agrair al Lluis la immensa paciència que ha tingut amb tots nosaltres i totes les coses que ens ha ensenyat.

Institut Barcelona-Congrés (Barcelona)

Ens presentem!

Talleres Documentales

Hola. 

Som els alumnes del grup 3r D de l'institut Barcelona Congrés. 

Aquest curs estem participant en el projecte de diversificació curricular de Nou Barris que, en el nostre centre, rep el nom de "Projecte ventall".

A part de les activitats escolars fem pràctiques laborals a empreses i un taller diferent cada trimestre. El que farem després de les vacances de Nadal serà "Retrats d'oficis" i és per aquest motiu que ens estem presentant.

El nostre institut es troba al carrer Baró d'Esponellà de Barcelona.

  I aquests som nosaltres

D'esquerra a dreta:

Christian, Rosa Mari (profe), John, Ixamad, Xavi, Brian, Adrian, Inalfi, Morfy, Andrea, Rodolfo, Maria i Montse (profe)