Institut Alexandre Galí (Les Roquetes de Sant Pere de Ribes)

Els Aprenents del Galí estem escalfant motors...

Talleres Modulares

Desde fa bastants cursos a l'Institut Alexandre Galí de Les Roquetes tenim un Projecte força motivador per a l'alumnat de 4rt de l'ESO.

Les noies i nois que s'acullen al Projecte Aprenents canvien una part de l'horari acadèmic habitual per pràctiques a diverses empreses del poble. Durant dos quadrimestres tenen temps de tastar el que vol dir aprendre un ofici o una professió al mateix temps que segueixen les classes habituals.

Aquest any, des de l'àrea de Visual i Plàstica, ens volem apropar a alguns d'aquests oficis a travès del Cinema.

Aquí ens teniu!

A dalt i d'esquerra a dreta hi trobem el Kevin, l'Angel, en Jonatan, el tutor Julio en la seva jubilació, l'Andrés, el Daniel, el Michael .

A la fila del mig hi ha la Tania, la Mireia i la Miriam.

I els tres de baix són en Jonai, el Manel i la Nabila.

KEVIN GONZÁLEZ CAMACHO

-Jo sóc Kevin estic estudiant 4ESO en un grup d’aprenents, aquest grup tracta d’estudiar i també de treballar en alguns oficis, a mi m’ha agradat aquest grup per aprendre alguns treballs i per aprovar l’ESO.

Jo he estat treballant de planxista en la Seat Autoplamec i he après molt en aquest ofici i m’ha agradat molt i ara estic de mecànic en la Seat Autoplamec perquè m’agradaria aprendre de mecànic. I en el projecte de cinema vaig fer l’any passat, em va agradar i vull fer una altra vegada aquest projecte.

 

ANGEL NIETO BERNAL

-Sóc  Angel  i estic  estudiant  quart  d’ESO, estic  en  una classe diferent  als altres quarts, és una classe on es fa un projecte per la gent que el dia de demà entrarà al món laboral i no estudiarà tant com una persona que fa el quart normal.

En aquest  projecte he tingut l’oportunitat de treballar en un mecànic i ara mateix estic treballant en un mecànic però de xapa i pintura, vaig aprendre moltes coses, una d’elles va ser fer la revisió a un cotxe. M’he adonat que la feina d’un mecànic és molt dura i que has de dedicar molt empeny per fer les coses bé.

MANEL EXPÓSITO SORIANO

Vaig entrar a aprenents perquè em va semblar molt interessant aprendre oficis i professions al mateix temps que em treia l’ESO.

Fins fa poc vaig estar a una farmàcia a la qual vaig aprendre a utilitzar tot tipus d’eines d’un laboratori i alguns productes químics, vaig atendre al públic i feia tot tipus de feines administratives.

Actualment estic a una botiga d’informàtica a la qual estic aprenent a reparar ordinador i moltíssimes coses relacionades amb “software” i demés.

NABILA EDDAOUDI

Jo em dic Nabila estic fent 4T aprenents . És una classe diferent a les  classes de quart per que jo crec que és més fàcil que les altres de quart . treballem practicant diferents oficis ,cadascun de nosaltres en el que ha triat prèviament ,estava  treballant de conserge i ara estic treballant en una guarderia amb els nens petits .En plàstica farem unes activitats de cinema  que tracta a sobre els diferents oficis que nosaltres realitzem.

JONAI ESPEJO GARCIA

Soy un alumno de la clase “ Aprenents”, elegí entrar en esta aula por ver como se trabajaria y practicar distintos oficios.

He estado de conserje en un colegio donde siempre hay trabajo ya sea barrer partes del patio que estàn demasiado sucios o recoger un poco la basura que tiran los niños. Ahora estoy en una farmacia donde también hay bastante trabajo, ya sea colocar cada medicamento en su sitio, hacer stoc, despachar al cliente, etc.

DANIEL SANABRIA VIRGüEZ           

Soy Daniel, realizo cuarto de la E.S.O  en el grupo de Aprenents que es una  modalidad que combina los estudios con prácticas de trabajo.

 Durante lo que llevo de curso he realizado prácticas en una tienda de informática, donde he aprendido muchas cosas como: formatear un ordenador, quitar troyanos, poner antivirus...hace dos  semanas que empecé con las nuevas prácticas que esta vez se trata de mecánica de coches, con comparación al anterior trabajo este me agrada  mas ya que de mayor me agradaría trabajar en este mundo.

TANIA RAMÍREZ MESA

Sóc de 4rt d’ Aprenents, que és un projecte que es fa. Fem pràctiques durant el curs, jo el he fet en la veterinària i ara estic en la floristeria. En plàstica anem a fer cinema i té a veure amb els oficis. 

ANDRÉS GARCÍA PEINADO

Sóc Andrés i estic estudiant 4t d’ESO, estic en aprenents que és un projecte en el què fas pràctiques a diferents empreses (pastisseria, tallers, veterinaris, perruquers), fas 10 hores setmanals i t’ho passes molt bé i aprens molt.

Jo vaig estar a la pastisseria i hem va agradar molt, vaig aprendre moltes  coses: fer croissants, bandes de fruita...

Amb els que treballava han estat molt simpàtics i molt amables.

JONATHAN SUHR ROLDÁN

Sóc en Jonathan estic en el grup d’aprenents, aquest grup es tracta d’estudiar i fer 10 hores de practiques treballant en una empresa per tenir més facilitat per entrar en el món laboral.

Jo he estat treballant en el taller de mecànica Guti, m’agradat molt i he après moltes coses, ara estic en la pastisseria. Les Roquetes estic aprenent a fer croissants, pasta de full, tarta de fruita, etc. Aquest ofici és molt interessant i té bastant sortides, recomano el dos treballs.