Escola Montserrat Solà (Mataró)

"Els 400 Cops" a la Filmoteca

El dimecres 30 de juny, vam anar a la Filmoteca de Catalunya a veure la pel·lícula "Els 400 cops". Va ser un matí d'emocions, tant per ser la primera vegada que anaven a la Filmoteca, com per ser la primera vegada que ens trobàvem amb les altres escoles i instituts, així com per la mateixa pel·lícula, tota plena d'emocions.

  Després a classe, ho hem treballat de diferents maneres.

  Primer vam voler parlar, tenir una conversa sobre què ens havia semblat. I donat que estem treballant les emocions, quines eren les emocions que ens havia provocat la pel·lícula i quines tenia l'Antoine cap als seus pares, cap el seu millor amic i cap a l'escola. Algunes d'aquetes idees les vam voler apuntar en el nostre sac de cinema.

 

  Després vam treballar per escrit l'opinió individual sobre el film. Algunes d'aquestes són:

  "La pel·lícula ha valgut la pena veure-la, per ser la primera pel·lícula en blanc i negre que veig sencera. L'he entés molt bé i tot i que costava seguir els substítols. El final m'ha agradat perquè l'Antoine arriba al mar, i ell havia dit que el volia veure."

  "... m'ha agradat perquè surten nens entremaliats, és divertida,... però en alguna conversa ràpida em perdia...."

"... ha valgut la pena veure-la perquè ja m'he acostumat a llegir subtítols. M'ha encantat veure-la i dominar més les seqüències."

"... el que més m'ha agradat ha estat el final perquè ens explica més coses de la seva vida quan li diu a la psicòloga, i quan veu el mar..."

Ara el que estem treballant dins la competència lingüística, és la comunicació escrita mitjançant una carta. Els alumnes són l'Antoine i escriuen una carta a la mare o al René, des del reformatori on ha anat a parar.

Més endavant publicarem algunes d'aquestes cartes.