Badalona

Institut Júlia Minguell - 1r de Batxillerat (Badalona)

Respuesta escrita a la espera de la filmada...

Workshops Documentary

Hola!

Muchas gracias por vuestra carta. Nos ha gustado mucho. Como os sucede a vosotros y vosotras, aquí también nos hemos reconocido en esos espacios que habéis filmado.

El que hayáis empezado vuestra carta desde lo más lejano ha despertado nuestra curiosidad. ¿Desde dónde habéis empezado? ¿Cuáles han sido vuestros límites? ¿Hasta dónde os habéis alejado para filmar? De repente nos hemos imaginado que Badalona podía ampliar esos límites a través de nuestra correspondencia.

También nos ha llamado la atención vuestro primer plano. Esa puerta cerrada del metro que guarda en su interior todos esos planos tan bonitos que van a venir después.

Por otro lado, aunque en ninguno de ellos aparezca un personaje determinado, sentimos en todos ellos la presencia de alguien que está haciendo ese recorrido y nos acompaña, nos guía a lo largo de vuestra carta.

Bien, ahora nos toca! Ya tenemos medio pensada nuestra respuesta. Esperamos tenerla preparada lo antes posible, pero ya veis que no somos rápidos en las respuestas: ¿también tenéis la sensación de que os falta el tiempo para todas las cosas que tenéis que hacer?

Una abraçada molt forta!

Institut Júlia Minguell - 1r d'ESO (Badalona)

Comença el taller al nostre institut

Una presentació a aquestes alçades del curs?

Sí, perquè al nostre centre aquest curs ens hem organitzat d'una manera una mica diferent de la d'altres anys.

Durant el primer trimestre tot l'alumnat de primer de l'ESO hem fet activitats de cinema i hem rodat plans dels nostres espais. Així tothom ha pogut fer un tast de què podria ser això de fer Cinema en Curs. 

En acabar el trimestre, aquelles persones que volien continuar fent el taller, vam haver de fer una carta, escrita o filmada, on explicàvem perquè volíem fer aquest taller.

I aquí estem! Amb moltes ganes de recuperar el temps perdut!!

Escola Rafael Alberti (Badalona)

Presentem les peces sobre l'Institut

Els alumnes de 5è presentem les peces realitzades a partir de les fotografies que vam fer durant la visita a l'Institut Júlia Minguell.

Vam tenir uns guies excepcionals: els alumnes de l'aula d'acollida de l'Institut, que ens van ensenyar molt més que els racons del seu institut.

5è - Passadissos from Escola Rafael Alberti on Vimeo.

5è - Laboratori from Escola Rafael Alberti on Vimeo.

5è - Escales from Escola Rafael Alberti on Vimeo.

Institut Júlia Minguell (Badalona)

Primer dia de rodatge

Ahir dilluns vam començar el rodatge de la nostra pel·lícula.

Però per arribar aquí hem fet una feina molt intensa que ens agradaria explicar-vos.

Per a fer el nostre guió vam començar creant un personatge. Nosaltres vam decidir que el personatge seria un noi. Ho vam tenir clar des del començament perquè no teníem actrius, només teníem actors. Com que els actors són pakistanesos, el noi protagonista havia de ser de Pakistan. La primera cosa que vam fer va ser definir-lo. Vam decidir que tenia 16 anys, que vivia amb la família i tenia una germana petita i un gran amic. Al nostre personatge li agrada el cricket, estar amb el mòbil, caminar tot sol pel parc a la vora del riu Besòs i anar en bicicleta pel seu barri. 

Un cop que teníem el personatge, vam decidir situar-lo en front d'un problema que el posés trist i dolgut. Quan vam començar a pensar en quin podia ser el problema del nostre personatge vam contemplar diverses possibilitats: un problema amb la família, amb l'institut, amb alguna noia o amb el seu amic. Al final vam decidir que aquesta última seria la nostra millor opció. Vam decidir això perquè tots coneixíem el fet de tenir un problema amb un amic o amiga, en canvi els altres problemes no tothom els havíem viscut.

Fet això havíem de decidir quina era la raó d'aquest problema amb l'amic. La primera opció que vam treballar va ser la de que el problema sorgia perquè apareixia una noia nova en classe i això feia que tots dos amics s'allunyessin. Però amb molt bon criteri algú va dir que un triangle amb tres actors en un curt de 10 minuts seria molt difícil d'explicar i vam optar per una raó més senzilla. Per això vam decidir que el problema seria que l'amic marxava a viure lluny amb la seva família. Això ens era més fàcil d'explicar perquè a més a més és una cosa que totes les persones de l'aula d'acollida hem viscut: la partida, marxar lluny i deixar algun amic.

Volem explicar també que vam dir molts noms per al nostre personatge. Els dos que més ens van agradar eren Zaroon i Alyan, que són noms pakistanesos. Per això el protagonista es diu Zaroon i el seu amic que marxa Alyan.

Per acabar direm que tot aquest procés va ser lent i difícil perquè ens va costar arribar a la idea final i vam fer moltes voltes. El fet d'haver arribat li hem d'agrair en bona part al Pep que ens va ajudar molt a prendre bones decisions.

Podeu veure més fotos del primer dia de rodatge a la nostra galeria!

Institut Júlia Minguell (Badalona)

Primeres seqüències

Acabem d'acabar el muntatge d'aquestes primeres seqüències i demà començarem el guió del nostre film final... Quin vertigen!

Sembla que va ser ahir que vam començar a parlar del Zaroon, el nostre personatge.

I ara ja hem rodat unes primeres seqüències amb les categories canvi d'escala i elements interposats al pensament.

   

I ara, després del muntatge amb les seves discusions per diferències de criteri artístic incloses, ja us podem mostrar les nostres primeres seqüències.

Podeu veure més fotos del rodatge a l'àlbum de Flickr!

Institut Júlia Minguell (Badalona)

Setena jugada de la nostra partida de dòmino

Bé, malgrat l'espera aquí arriba la nostra setena jugada.

Ens va agradar molt la vostra panoràmica vertical... I això ens ha portat a experimentar, jugar amb i gravar tota mena de panoràmiques!

Al final ens hem decidit per aquesta:

I tant hem jugat que en aquesta jugada la nostra fitxa será la panoràmica doble...

Esperem que us agradi i que us faci jugar tant com la vostra jugada a nosaltres!

Subscribe to RSS - Badalona